streda 6. januára 2016

"?"

Úvaha o niečom z nášho okolia. Niečo, čo sa týka našej vekovej generácie. Dáva nám to otázky a málo odpovedí. Vhodná téma na zamyslenie sa a vznik komunikácie. Ale čo také to je?

Paradox, že chudobnejší chudobnejú a bohatší bohatnú? Útek ľudí z vlastnej krajiny, pretože je to tam "zlé", ale prešli z blata do kaluže? Nezodpovedané odpovede nadávajúcich Slovákov na vládu, ale ak im majú odporovať, tak sa skryjú?

Mnoho otázok a žiadne odpovede. Prečo? Ľahko sa ovládajú nevedomí a bez strachu ako vedomí, ktorí môžu klásť odpor. Nie vždy musia vzdorovať aj vedomí, ale je omnoho zložitejšie ich ovládnuť ako tých, ktorí nevedia. Myslíme si, že sme pánmi svojich životov, ale pritom je to tvrdenie len pokiaľ nechceme robiť niečo veľké. Akonáhle chceme byť človek s menom, tak to nejde len tak nerátajúc mnoho vloženého úsilia, aby sa darilo.

Chceš byť veľký? Plať! Nechceš byť veľký? No a čo, aj tak plať! Teraz nemáš z čoho žiť? Ako to môžeš tvrdiť? Veď ja, čo zarábam 2 000 eur mesačne a najmenší plat som nemal menší ako 1 000 eur, viem, že sa dá vyžiť aj z 500 eur. Však za dvojizbový byt je nájom 500 eur, strava 200 eur, ak vás nie je päť. Starostlivosť o dieťa/deti, aj obliecť sa treba. Tak to máme... Ak budem skromný, sklopím obe uši a prižmúrim oko tak 800 eur. Zvyšných 300 eur je predsa minimálna hodnota na prežitie, tak nemáš právo sa sťažovať!

Takto, moji milí, sa z vás stane správny Slovák. Poctivo dodržujte "3 prikázania pravého Slováka" a určite sa ním stanete:
1. Ohováraj a očierňuj blížneho svojho a každého, kto sa ti nepáči, pretože má čisté topánky.
2. Záviď úspešnému jeho nový Mercedes, pretože on v noci nespí, aby sa mal v budúcnosti lepšie.
3. Nespomínaj nadarmo meno toho, čo nasleduje svoje sny, pokiaľ nevravíš, ako to nedokáže.

Dodržať tieto prikázania vyžaduje roky tréningu a sledovania správania sa občanov Slovenskej republiky. Najlepšie je, ak sa narodíš ako Slovák na Slovensku. V tom prípade netreba žiadny tréning, prikázania sú už v krvi.

Aj ja som "PRAVÝ SLOVÁK".

1 komentár:

  1. *práve sa mi zmazal komentár, ktorý som písal asi hodinu*

    Tak v skratke, ľudia čo sú frustrovaný zo situácie na Slovenku, by si mali vyskúšať určite skúsiť žiť aj mimo Slovensko, zistili by, že o nič ružovejšie to vo svete nie je, všade nájdete hektických busárov, úrádníkov, ktorý nenávidia svoju prácu a nenávistné tety predávajúce vlakové lístky. Je to iba na vás, aby ste si našli ľudí, ktorý taký nie sú a obklopiť sa nimi, takýchto ľudí nájde tiež všade po svete. Preto nezáleží či žijete v kapitalisticky vyspelej Amerike alebo post-komunistickom Slovensku, to podstatné je z kým tam žijete.

    OdpovedaťOdstrániť