pondelok 18. januára 2016

Mladí ľudia v zahraničí



My ako mladí ľudia máme neskutočne veľa možností a chceme všetko vyskúšať. Sme mladí, pekní a slobodní. Nemáme žiadne záväzky. Väčšina mladých ľudí hneď po skončení štúdia odchádzajú do zahraničia.
Prečo je to tak? Je to vďaka našej vláde, lebo my ako čerstvo vyštudovaní sa nemáme kde zamestnať? Alebo je to preto, lebo my ako mladí ľudia chceme spoznávať a dobíjať svet, predtým ako sa usadíme a vybudujeme si vlastné rodiny?
Rozhodne je to správna voľba a to hovorím z vlastnej skúsenosti. Človek, keď odíde do zahraničia,  automaticky sa mu otvoria nové dvere. Stretne plno nových ľudí, spozná rôzne miesta a iné kultúry. Otvorí sa myseľ a mladý človek automaticky dostane iný pohľad na svet a samozrejme zdokonalí sa v inom jazyku ako je jeho materský.
Ale život v zahraničí nie je len o úspechoch, aj keď úspech už je len to, keď sa mladučký človek sám odhodlá ísť do ďalekej a cudzej krajiny. Predsa len je tam hosťom a musí sa podriadiť iným návykom, zvykom, tradíciám a inej kultúre a hlavne je tam sám a bez rodiny. To je asi najťažšie, čo človek môže v živote urobiť a to je vzdialiť sa od svojej rodiny na veľmi dlhú dobu.
Ale mladí ľudia to potrebujú, aby sa naučili sami o seba sa postarať, byť zodpovední a hlavne naučiť sa stáť nohami pevne na zemi. Keď je mladý človek odkázaný sám na seba, inú možnosť ani nemá, len sa aj spoliehať sám na seba.V prvom rade si musí nájsť prácu a nejaké to ubytovanie. Predsa len nájom sa z niečoho platiť musí a určite by nikto nechcel ostať spať na letisku alebo poprípade niekde v parku. Verte mi, aj také sa stáva, ale našťastie to nepoznám z vlastnej skúsenosti.
Keď žije človek v zahraničí, tak pracuje ako otrok, aby mal na živobytie a aj na tú zábavu. Predsalen sme mladí a radi sa zabávame vo voľnom čase. Pri tej zábave človek spozná nových a zaujímavých ľudí a hlavne spozná kultúru domácich, aj keď občas sa to so zábavou preženie a stane sa z toho nezabudnuteľný zážitok.
Život v zahraničí je super a odporúčam každému mladému človeku si to vyskúšať. Ako hovorí jedno pravdivé príslovie: „Kto nezažil, ten nevie.“ Mnohým sa to natoľko zapáči, že sa rozhodnú ostať žiť v istej krajine, iní sa vrátia s nezabudnuteľnými zážitkami, na ktoré spomínajú a aj budú spomínať do konca života.
Zahraničie je reálny svet z ktorého sa nikto nevráti taký, aký odchádzal.

1 komentár:

  1. Mladych ludi laka hlavne volnost, peniaze a objavovanie niecoho noveho. S tvojim názorom plne suhlasim,pretoze rozmyslam nad tym, ze sa po skonceni skoly prestahujem do zahranicia. Paci sa mi ako si napisal ,ze ked dojde clovek do zahranicia je tam hostom a musí sa podriadit inym navykom ziska vela novym pracovnym prilezitostiam,spoznam novych ludi, myslim si ze inak zmyslajucih. Ked clovek odide zo svojej rodnej krajiny do sveta ktory nepozna stane sa viac zodpovednejsi za seba,svoje ciny, viac zacne uvazovat je to velka zmena.Clovek sa nauci sa starat o seba o svoje financie, je to akasi priprava na to ked si budem chciet zalozit vlastnu rodinu, najst si vlastne byvanie.

    OdpovedaťOdstrániť